En lugn stund med yoga

wpid-wp-1418243857053.jpeg

Kommer ni ihåg hur yogakär jag var förra vintern? Jag var jätteyogakär! Sedan kom jag av mig. Ja, just det – precis som med magrehaben med andra ord. Ser vi ett mönster här möjligen? Ja ja.

I måndags kväll tänkte jag att ett kort yogapass på en kvart kanske skulle sitta fint för träningsvärken jag bar omkring på. Så medan barnen badade en våning upp (under uppsyn av barnafadern alltså, jag är ju inte galen) rullade jag ut yogamattan för första gången på tretusen år. Men innan jag hann blinka var båda småbarnen nere i vardagsrummet, och även tonåringen OCH Slaktar’n och helt plötsligt hade jag en publik varav hälften av dem satt i soffan och den andra hälften tyckte att de också skulle vara med och yoga genom att sitta under mig, klättra på mig, hänga i mina armar och dra lite i mattan när jag övade balansen. Det var en utmaning. Speciellt med tanke på att jag inte ens hade svidat om mer än att jag hade dragit av mig kjolen och tröjan och yogade i nylonstrumpbyxor och ett illa sittande linne. Jag ska berätta en hemlis för er: det är halt att yoga i nylonstrumpbyxor – barfota är helt klart att föredra.

Men jag fick i alla fall till lite yoga, och det kändes gött precis som det brukar, förutom att jag tydligen är stel som en 80-åring just nu och kände mig om möjligt ännu mer klumpig nu än när jag yogade för första gången framför TVn för ett år sedan. Men ändå – borde verkligen se till att yoga lite då och då. Det vore trevligt.

||||| Like It 2 Gilla |||||

Katarina

Katarina fick sitt tredje barn i september 2013 och fick höra av en vikarierande barnmorska på MVC att hennes magmuskler nog gett upp vid det här laget, men efter ihärdig rehabträning så hittade hon de där magmusklerna (de hade inte gett upp helt, faktiskt). I augusti 2015 sprang Katta Tough Viking tillsammans med Märta - FUCK YEAH! Hon är en tatuerad statstjänsteman vars mål just nu är att klara en pull-up innan 40 (som hon fyller i december 2016).

2 Comments

  1. Oj vad jag känner igen det där. Och yoga i nylonstrumpbyxor kommer nog stort efter det här inlägget. Kommer att bli den nya utmaningen efter bikramyoga (visst heter det så? Vill säga “bastuyoga”).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *