Stark glad gravid – en liten minikoll på nya upplagan

Stark-glad-gravid-omslag2Tänk vilken tur man kan ha va – min kollega på Svenska Fallskärmsförbundet är även kvinnan som har förlaget som ger ut den förträffliga boken Stark, glad, gravid – träning för dig som väntar barn och häromdagen när vi pratade så ba: Men du! Vi gör ju en jättebra bok om träning under och efter graviditeten, varför har jag inte redan gett dig den, vill du ha ett ex?

KLART JAG VILL!

Jag kan erkänna att om jag skrivit en bok själv nu så hade den hetat Klen, sur, gravid – icke-träning för dig som väntar barn så det här var ett välkommet tillskott i bokhyllan. Jag har sett den och till och med bläddrat i den förut, och har hört att den fått fina recensioner (och det här är en ny upplaga), så i morgon är det jag som sätter i gång med hemmaträningen!

En första genomkoll visar att den verkar otroligt omfattande, det handlar bland annat om vad som händer rent fysiskt med kroppen under en graviditet och förutom övningar anpassade för början, mitten och slutet av graviditeten så förklaras hur man då ska träningstänka efter förlossningen (både vid kejsarsnitt och vaginal födsel), det är tips på bra mat för den gravida, avslappningsövningar och så vidare. Spännande va?

En ordentlig recension kommer så småningom!

||||| Like It 2 Gilla |||||

Mirijam

Mirijam födde sitt första barn i slutet av augusti 2013 och var före den graviditeten i vad som lite blygsamt skulle kunna beskrivas som "sitt livs form". Men efter graviditeten – not so much. Men – det hindrade henne inte från att tio månader senare bli gravid igen och med en aldrig sovande lillasyster född i april 2015 är nu är vardagen en ständig kamp mellan extremtröttma, träningspepp och soffhäng. Mirijam är före detta journalist men numera tatueringsborttagare och driver studion A Bushel & a Peck i Malmö och gillar löpning, adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Och internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *