Att träna med barn

Sofia la upp ett gammalt inlägg på vår facebooksida (in och gilla!) med tips på yoga som du kan göra tillsammans med barn, och för att utmana mig själv lite (yoga var ju inte min grej kommer ni ihåg) så grabbade jag tag i närmsta treåring och provade. De här yogapassen finns på en YouTube-kanal som heter Cosmic Kids Yoga. Passen är på engelska, men det var inga problem alls eftersom det bara är att göra likadant som hon som leder passet. Passet är utformat som en saga och om man inte för egen del har lite taskig koordination och behöver fullt fokus så kan man ju hänga med och återberätta för sitt barn vad instruktören säger, men det är som sagt inte nödvändigt för att ett icke engelsktalande barn ska kunna följa med. Passet som vi körde var ca tio minuter långt och till skillnad från yoga jag testat tidigare så går det rätt snabbt i växlingarna mellan positioner, så det gäller att hänga med! Har man tur vill även bebisarna vara med.

IMG_9596

Så vad tyckte treåringen då? Var han nå impad? Jodå, han hängde nästan med bättre än jag och sen skulle han lära lillebrorsan hur man gör yoga.

IMG_9606

“Sitt så med benen Ivan och sen lägger du händerna på knäna”

Allt som allt: jag fick röra på mig, Bruno fick röra på sig. Det kändes inte jätteutmanande rent fysiskt, men kan dels funka fint för att sträcka ut sig efter en annan typ av hemmaträningspass och var dels ett kul sätt att umgås med storungen. Vi kommer att göra det igen och jag tycker absolut att ni också ska prova!

||||| Like It 3 Gilla |||||

Märta

Märta fick sitt första barn 2011 och sitt andra och tredje på Lucia 2013 (jajjemensan, här slog hon minsann till på två på en gång). Hon har väl egentligen varit mer av typen skolka-från-skoljympan än den som frivilligt rör på sig, men de senaste åren har något hänt och på träningsmeritlistan står numer till exempel en avklarad halvmara. När det gäller val av träningsform så är det främst löpning som lockar, och detta enligt devisen lagom tempo och choklad i slutet. Ska göra något så tufft som att springa Tough Viking tillsammans med Katta 2015.

2 Comments

    • Hann du testa? Funkade det bra? Så himla roligt att göra något sånt här med de större barnen tycker jag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *