Tips och utlottning – Dharmazone

Nu ska ni få veta en sak om mitt hår. Det är ett typiskt, skandinaviskt, råttfärgat tråkhår som helst av allt vill ligga platt och rakt hela dagarna. Så fort jag har tittat ut ur duschen är det fett igen. Jag har försökt med det mesta. Dyrt schampo, schampo för fett hår, frisörschampo, butiksschampo, eko-schampo, giftfritt schampo, inget schampo, bikarbonat, tvätta sällan, tvätta ofta och ja. Vi kan väl säga att jag lite har kapitulerat inför det faktum att mitt hår måste tvättas typ jämt.

Varför skriver jag det här? Jo. Ni minns kanske att jag var på en Sats-invigning för några veckor sedan och att jag bland annat fick ett prova på-kit med produkter från Dharmazone? Hur som helst. Jag visste inte så mycket om vilka Dharmazone var innan, det ska ärligt sägas, men jag blev ganska snabbt nyfiken på dem när jag läste i informationsbladet som följde med. Deras produkter är ekologiska, de verkar för smartare konsumtion och de bryr sig om miljön. På hemsidan kan man även läsa att de tar socialt ansvar och stödjer Water aid . Ja, ni som har följt mig ett tag vet kanske att jag gör mitt bästa för att vara konsumtions- och miljösmart, så detta tilltalade givetvis mig väldigt mycket.

Bild lånad från Dharmazones hemsida.

Bild lånad från Dharmazones hemsida.

Jag vågade egentligen inte vänta mig så mycket. Just schampon som är snälla mot miljön, brukar vara extra dåliga på mitt hår. Men ack vad jag hade mycket att vänta av den här produkten när det väl kom till kritan! Faktiskt så har jag aldrig träffat på ett så bra schampo någonsin. Helt plötsligt har jag ett hår som håller sig rent i TRE dagar – vilket är en extra bonus i denna tid då jag bär en frisyr som kräver lång och tråkig föning efter varje tvätt. Dessutom upplever jag något så spännande som volym, även utan föning. Mitt hår älskar det här schampot. Mitt miljösamvete älskar det här schampot. Hela jag älskar det här schampot.

Nu är det lätt att tro att Dharmazone betalar mig för att skriva det här, men det gör de inte. Däremot kan någon av er få ut något av att jag skriver det! Jag skrev nämligen till dem innan jag påbörjade det här inlägget och frågade om de vill vara med och lotta ut ett provkit till någon av er, så att ännu fler kan få upptäcka denna gudagåva till håret. Och det ville de! Hurra!

Så. Vill du vara med och tävla i utlottningen av ett Dharmazone-kit som bland annat innehåller det fantastiska schampot jag precis har hyllat? Gå då in och gilla vår nya sida på facebook , och skriv en rad här under inlägget om vad du vill läsa mer av på bloggen. Om en vecka idag, den tjugonde november, klockan 19.00 drar jag vinnaren!

 

mim

 

 

 

||||| Like It 3 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

13 Comments

 1. Jag skulle vilja att ni körde en utmaning! Typ antal armhävningar, plankan i sekunder, antal knäböj på en minut eller så. Allihopa! Och så redovisning en gång i månaden med hur mycket bättre ni har blivit.

 2. Just nu är suget efter särskilt peppiga inlägg stort, novembermörkret kräver mer sådant och jag tänker att även decembers pepparkaksburkar och glöggrytor blir ett tufft motstånd! Tack för en härlig blogg!

 3. Jag tycker det är kul när ni testar nytt och “recenserar”. Typ som med pt-online-grejen i vintras eller var det förra vintern?

  Får jag fråga vilket sorts schampo det är du använder från dharmazone? Hittade smooth och shine när jag tittade. Ditt hår låter exakt som mitt och om dharmazone skulle funka så skulle jag grina av tacksamhet!

  • Det var i början av året! Tror jag… minnet med sömnbrist är ju inte det bästa. Men ja! Vi hoppas på fler möjligheter till roliga tester!

   Smooth har jag! Grinar varje dag 🙂

 4. Klart jag gillar sidan och klart jag vill vinna! Är i samma hårläge och letar efter en bra lösning!!

  Men vad katten vill jag läsa mer om? Jag tycker ju det är en väldigt bra blogg och tycker det är så kul med flera skribenter 🙂 jag gillar att få tips om hur ni får till träningen i vardagen, särskilt när ni inte kan smita iväg sju timmar till ett flashigt gum där tre pts står o väntar… Jag må ta i nu, men bilder från hemmet med tvätten i bakgrunden får mig att känna mig mer hemma! Så fortsätt bombardera oss med just ert vardagspussel och era lösningar, det ger inspiration och pepp!

  • Vad härligt att du blir peppad! Ska skriva något mer om hur det rent praktiskt ser ut i vardagen med träning – när vardagen med träning funkar som den ska igen… Just nu provar jag ju på det där med hemmaträning en del eftersom nattningarna har strulat en del på senaste och jag går bara inte ut till ett gym i kolmörkret efter nio på kvällen. Icke.

  • Åh vad kul att höra. Älskar också bilder där det framgår att andra bor lika stökigt som jag. Blir bara stressad av att se städade hem. Kan glädja dig med att det fantastiska utrymmet som jag hade här i vardagsrummet häromveckan, när jag körde bollywoodaerobics, numera ockuperas av ett skrivbord som vi borde ställa i förrådet… men det är ju så himla bra att lasta grejer på…

   Vardagspussel – en ständig kamp, men vi ska nog komma på några fler tips här!

 5. Hann bara posta när jag kom att tänka på utmaningar, det längtar jag efter!! Såg att någon mer skrivit det också, så behovet är ju med andra ord enormt 🙂 tillsammans kan vi peppa varandra!! Heja

 6. Alltså, jag tycker ju att det här redan är en av de bästa bloggar jag någonsin hittat! Jag tycker att det är helt fantastiskt att ni delar med er av stort och smått – med fokus på träning. Jag upplever så mycket igenkänning i nästan varje inlägg. det finns alltför många andra bloggar där fokus ligger på prestation och man bara får mindervärdeskomplex. Inte för att förringa något av det ni gör, men det är skönt att veta att andra kämpar med att få in träningstid i småbarnsfamiljelivsvardagen. Jag vill ha fler tips på bra, enkel, hemma-på-vardagsrumsgolvetträning, fler utmaningar, fler skildringar om “idag sprang jag 5 km – fy f-n vad jag är bra”. Sånt. Några exempel på inlägg som fastnat i mitt huvud: Mirjams (tror jag) träningsutmaning med en kompis i somras “spring så här många km på så här många dagar” (den har jag också gjort med en kompis), ett inlägg om fladdrande mammamagehud som inte får plats i tightsen för att det ofta är så låg midja på tightsen (tänker jag på varje gång jag springer med mina svarta tights. Har ett par andra som är högre i midjan också) och slutligen ett inlägg om 7 minute workout (det kör jag hemma på golvet). Och så det om dåligt träningssjälvförtroende förstås. Och en massa andra inlägg. Kan inte skriva om alla. Jag gillar er! 🙂

  • Tack snälla rara du! Vad glad jag blir av att läsa det du skriver! Ja den där sjuminutersworkouten är himla bra faktiskt. Jag har kört ett litet annat cirkelupplägg nu, som jag kommer skriva om framöver – men tyvärr är det ju likadant med bloggande som med träning: svårt att få tiden. Dock blir vi alla fyra så himla mycket mer peppade till att skriva när vi får så fina kommentarer 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *