Getting out of the comfort zone – bollywoodinspirerad “dans”

Okej. Så det här blir lite daterat, men häromveckan var jag ensam hemma under tre timmar. Hur ofta händer det? Typ aldrig. Vad göra under tre timmar om inte träna? Ja inte alla timmarna så klart men i alla fall en av dem! Eller en halv blev det väl till slut, men det räckte. Eftersom att vi har gjort om en del i vårt vardagsrum, finns det numera något så lyxigt som svängrum där inne, och vad är väl inte svängrum till för om inte att utnyttjas? Jojo, aerobics kändes som ett bra alternativ tyckte jag och eftersom att det var precis det jag sökte efter på youtube, brydde jag mig inte om att läsa beskrivningen under passet som passade bäst tidsmässigt.

Jag gillar aerobics för att det är som dans utan grace. Jag har inte grace nämligen. Jag har inte grace, jag har inte sway, jag har inte sensuella höfter som jag kan rulla uppmuntrande med. Däremot har jag ofta tidsbrist. Så när jag väl insåg att den här videon inte sysslade med aerobics, utan med bollywoodinspirerad dans – då hade det redan gått för långt för att det skulle vara lönt att byta. Jag hade ju lite annat att hinna med va, än träning, på de där sällsynta egentimmarna. Så jag körde på. Direkt out of my box. Hasade som stelopererad zombie, fram och tillbaka över golvet. Lederna knäckte i takt till musiken. Hade Alex varit hemma hade vi förmodligen haft separata sovrum efter passet – men trots allt så var det rätt roligt och det är säkert ännu roligare om man verkligen kan rörelserna och vet vad man gör. Så var ju inte riktigt fallet i Älvsjö denna eftermiddag, men men.

Har du en halvtimma över och är redo att utmana dig själv på något som mycket väl kan skada din självkänsla för livet (om du är lite som jag, vill säga) tycker jag helt klart att du ska köra på det här!

||||| Like It 3 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *