Över stock och sten

Det är något väldigt befriande med att bara dra på sig skorna (och resten av kläderna och hörlurar med musik och Runkeeper för att mäta distans och fart och…) och dra ut i skogen och kuta. Det är i alla fall den bilden av löpning som gör att det tilltalar mig. Sen att steget inte alltid känns så lätt, eller att man får nöja sig med en 20-minuters asfaltsrunda vid nio på kvällen, det är ju bara så det är. Vi har ju ganska nyligen flyttat och nu i lördags hade jag chansen att kunna testa på skogsrundan precis i närheten för första gången. Och den var helt perfekt för den här romantiska naturupplevelsebilden av löpning som jag någonstans vill uppnå. Solen lyste, det var rötter och lerpölar på spåret och det var inte mycket annat folk ute. Vore det inte för att jag fick andnöd av alla backar hade jag nog sjungit en trudelutt. Eller, det var ju inte sant. Men det var ett väldigt fint löppass och det kändes lite som ett plåster på träningssåret efter den senaste tiden med sovstrejkande barn (vilket oftast betyder att träningen utgår).

IMG_8970

Över stock och sten på leriga ben. Romantisk dikt om att springa.

||||| Like It 0 Gilla |||||

Märta

Märta fick sitt första barn 2011 och sitt andra och tredje på Lucia 2013 (jajjemensan, här slog hon minsann till på två på en gång). Hon har väl egentligen varit mer av typen skolka-från-skoljympan än den som frivilligt rör på sig, men de senaste åren har något hänt och på träningsmeritlistan står numer till exempel en avklarad halvmara. När det gäller val av träningsform så är det främst löpning som lockar, och detta enligt devisen lagom tempo och choklad i slutet. Ska göra något så tufft som att springa Tough Viking tillsammans med Katta 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *