Jag, en kroppsbyggare!

Hej hej, Mirijam här. Hoppas någon minns mig. Det var ju ett tag sedan jag skrev här och det beror på att jag blivit kroppsbyggare på sista tiden. Dock är det inte min egen kropp jag bygger på (jo, lite det också) utan en helt ny liten kropp, inuti min egen! Sci-fi, jag vet!

Går in i vecka 14 i dag och var på cervixmätning i går (har ju klen livmodertapp som alla som följde mig under min förra graviditet vet), och jag har medvetet lagt träningen på hyllan för att få ett läkarutlåtande innan jag sätter igång med några eventuella olämpligheter (okej, och lite för att jag varit sjukt trött och mått förfärligt dåligt sedan typ vecka fem) och jo, läkaren sa så klart allt det där som jag fasade inför: inget spring, ta det lugnt med långa promenader och lyft inte för tungt. Han kunde lika gärna sagt åt mig att sluta äta glass och aldrig mer använda internet, för ungefär så känns det = TRÅÅÅÅÅKIGT!

Men men, det går ju att träna utan att hoppa och skutta så nu ska jag hitta bra mag- och ryggträning istället för att ligga i soffan och gnälla varje kväll. Kanske ska jag försöka hitta en cykel också, det måste ju vara superbra träning för någon som inte ska belasta sitt bäcken för mycket?

Återkommer alltså inom kort med lite mer spolformad och nedvarvad gravidträning, hejhej!

Tills dess:

1text

||||| Like It 5 Gilla |||||

Mirijam

Mirijam födde sitt första barn i slutet av augusti 2013 och var före den graviditeten i vad som lite blygsamt skulle kunna beskrivas som "sitt livs form". Men efter graviditeten – not so much. Men – det hindrade henne inte från att tio månader senare bli gravid igen och med en aldrig sovande lillasyster född i april 2015 är nu är vardagen en ständig kamp mellan extremtröttma, träningspepp och soffhäng. Mirijam är före detta journalist men numera tatueringsborttagare och driver studion A Bushel & a Peck i Malmö och gillar löpning, adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Och internet.

5 Comments

  1. Mirijam, var det inte så att du fastnade i babyfiltträsket på etsy/tradera innan Sigge kom? Well, jag är på väg in i det nu… Så handen på hjärtat, hur många filtar använder man *egentligen*? Och vilka storlekar är värda att ha? Måste hitta en rimlig gräns innan klick-fingret får överta omdömet…

    • Hahaha, ja därom tvistar de lärda! Jag skulle nog säga att tio INTE är för många. Och då kanske sju stycken typ 1×1 meter och tre som är lite större. Men det här med hur många en behöver på riktigt beror faktiskt helt på hur mycket ens bäbis kräks, Sigge kräktes lite hela tiden så då behövde vi ju faktiskt många. Men om man får en bäbis som kräks lite så har man ju en hög med fina presenter till andra nyfödingar i bekantskapskretsen. 🙂 Grattis till tillskott!

  2. Oj, men du är det bara att gå loss då med andra ord!! 🙂 Kräkis eller inte är ju svårt att förutse, men bäst att vara förberedd, inte sant?! 🙂 När vi ändå är igång, vilka andra guilty shopping pleasures hade du som faktiskt visade sig vara värda och användbara? Jag inser att detta är som en knarkare som ber om råd på nya spännande droger att testa, men om vi bortser från det ett ögonblick….tips?

    • Hmmmm… Jag vet inte riktigt. Men alla sa att det var HELT onödigt att köpa kläder i storlek 50-56, men Sigge var så liten att det tog flera månader innan han kunde ha 62/68 så det är jag glad att jag struntade i att lyssna på. Men det KAN ju bli tvärtom, fast fördelen med Tradera etc är ju att det går att köpa billigt och sedan sälja vidare.

      Annat nödvändigt (för oss): ett babynest, en ErgoBaby med spädbarnsinlägg (jag rekommenderar modellerna Performance eller 360) och ett babygym (när bäbisen är lite lite äldre).

  3. Tack Mirijam, vad gullig du är som svarar 🙂 Är bara ett par veckor efter dig (fast med nr 1 då) så jag följer med spänning dina preggokrämpor och jämför med mig själv. Tack igen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *