SATS-invigning och yogalates air

Katta är ju en väldigt fiffig person som på något magiskt sätt lyckas få en hel massa roliga inbjudningar och böcker och matkassar och ja, jag tänker mig lite att alla roliga butiker står i kö för att få slänga saker i salig lycka över henne. Häromveckan var det SATS som via Loppi stod för en inbjudan att testa på antingen biospinning eller svävande yoga på SATS nyöppnade center på Sveavägen här i Stockholm, och Katta frågade om jag ville följa med. Det ville jag. Eftersom att ingen av oss gillar spinning sådär överdrivet mycket, så var det yogan vi bokade in oss på. Tyvärr bokade även en bacill in sig i Kattas hals igår, så i morse var det bara jag som kom ur sängen. Så himla typiskt och trist.

Kom ombytt hade de sagt. Förberedd i yogadress och raggsockar gav jag mig därför ut i den, ursäkta, SVINKALLA morgonen kvart i sju för att vänta på bussen. Alltså? Hängde inte riktigt med på att hösten kom där, tydligen. Bonusfakta: jag har stickat strumporna på bilden.

IMG_1732.JPG

Att gå ut kvart i sju i Älvsjö, för att åka till Sveavägen 51 när utsatt tid är  kvart i åtta bäddar för viss väntetid. Jag var jättetidig och dörren var låst och det var fortfarande kallt och plötsligt fick jag tid över att börja tänka på att jag egentligen är alldeles för blyg och introvert för att åka på sådana här utflykter själv. Jag hade visst glömt det i extasen över att få göra yoga i en sele. Det hela kändes inte jättemycket bättre när massa andra deltagare möttes upp i kramande glädje och började diskutera sina resultat på tough viking i somras. Jag som med nöd och näppe överlevde Bellmanstafetten. Nu skulle jag träna utan kompis tillsammans med massa atleter. Hurv.

IMG_1733.JPG

Ångest byttes dock till förväntan när en röd matta rullades ut och vi hälsades välkomna in. Efter ett kryss på en lista och utdelning av hänglås till alla som inte tagit det med sig (jag till exempel) visades vi ner till ombytesrummet som såg ut som ett himla spa! Och då menar jag “himla” i ordets mest positiva bemärkelse. Det var så fint! Och som om det inte var nog med att det var fint, så fick vi ett litet set med hudvårds- och duschprodukter från Dharmazone! Yey me! Yey life!

IMG_1740.JPG

I omklädningsrummet samlades fler och fler bloggare och alla verkade ha varit med på tough viking. Blir så sjukt imponerad av sådant. Imponerad och lite osäker, och eftersom att jag är tidseffektiv av naturen så smet jag därför in till yogarummet ganska så omgående efter att jag låst in mina tillhörigheter. Där möttes jag av det här:

IMG_1745.JPG

Hade det inte varit för att jag även mötte Linn Hansson, som skulle hålla i passet, samtidigt som jag kom in, hade jag blivit livrädd. Nu har Linn dock den där fantastiska egenskapen som somliga har, som gör att man bara känner sig så himla lugn i hennes närvaro. Om det finns en mening med saker, så måste det ha varit meningen att Linn skulle bli yogainstruktör. Eller, yogalates air-instruktör – för det var ju faktiskt det allt handlade om idag. Yoga och pilates i en kärleksaffär i luften, eller vad det nu var någon sade. Hon presenterades hur som helst som en av SATS mest omtyckta instruktörer och det tror jag det, att hon är det! Har nog aldrig hängt med så bra i ett pass, jag aldrig har gjort förut i en, för mig, helt ny motionsform. Hängde med i allt!

Här poserar jag lite förväntansfullt med min hammock cirka en kvart innan allt drar igång:

IMG_1748.JPG

Hur passet var? Jätteroligt! Hur jag klarade mig? Över förväntan! Jag som föddes feg och har fortsatt mitt liv på den banan, vågade precis allt som hela passet bjöd på. Jag hängde upp och ner, gungade fram och tillbaka och stod i balansställningar som jag ärligt talat inte visste att jag klarade av. Passet var inte fysiskt jättetufft och det var lite synd, för jag såg fram emot att svettas – men det tog spinninggänget hand om istället. Det här var förvisso rätt jobbigt ibland, men det var helt klart mer fokus på andning än styrka. Dock sjukt mysigt att krypa ihop som en liten järp i sin linda på slutet och guppa fritt i luften en stund. Helt klart ett pass jag rekommenderar alla. Men kanske inte för att bli pigg, för det blev i ärlighetens namn inte jag. Jag hade kunna vara en järp resten av dagen om jag bara hade fått lov. Bonustips: en nybliven mamma sade att detta var hennes första träningspass sedan förlossningen elva veckor tidigare och att det hade gått alldeles strålande och känts hur bra som helst!

Anyhoodles! Efter yogalatespasset fick vi frukost och föreläsning. Vi fick lära oss lite om SATS framtidsvisioner och så fick vi en presentation av anläggningen och, och detta blev jag rätt sugen på, SATS nya livsstilsprogram som alla medlemmar kan skriva upp sig på. Du får en anpassad motions- och matplan utefter din kropp och vart du vill komma med den. Jag har själv kört med Lifesums app en del, men den fokuserar bara på viktminskning och jag är mer ute efter ett hälsokoncept som passar mig. Vilket SATS nu erbjuder. Om man är medlem. Det är inte jag – men som deltagare på eventet idag har jag ändå möjlighet att testa programmet i en vecka.

IMG_1750.JPG

Sedan var det slut. Vi fick en välfylld goodibag och lämnade byggnaden. Nöjda och glada.

Finns det ett SATS för mig så är det sannerligen det på Sveavägen, där yoga och löpning står i fokus. Tyvärr har jag inte den tiden som det krävs att träna på gym regelbundet just nu och SATS kör ju inte med klippkort, så det får, trots livsstilsprogram och yogalates air, tyvärr vänta. Däremot unnar jag alla som får in SATS i vardagen, att besöka Sveavägen 51 och köra ett pass med Linn – eller springa i grupp på löpband, med instruktör (HUR ball? Jätteball.). Jag håller mig till youtube och drömmar så länge!

 

||||| Like It 2 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

4 Comments

  1. OMG! Du är modigast i världen! Samt: är extremt sugen på att vara en liten järp resten av dagen jag också. Fast i soffan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *