Ett första inlägg

Snacka om att jag blev smickrad när jag blev tillfrågad om att vara med här, och snacka om perfekt tajming när jag precis tagit mig ur en träningssvacka på en månad ungefär! En kort presentation kan ju vara på sin plats, även om just en sådan även ligger precis under det här inlägget (gör det det?). Jag heter Märta och är löpare. Jag kallar mig faktiskt det. Jag blev löpare hösten 2007 och de första tre löpningssäsongerna pressade jag upp distansen mer och mer i min strävan efter att bli långdistanslöpare, för snabb det var jag ju inte. Säsong fyra kom jag nog upp i 5 km utan att stanna. Eller nåt åt det hållet. Sen släppte det. 2012 sprang jag en halvmara och det är nog mitt mest fokuserade träningsår någonsin. Nu i somras 2014 sprang jag midnattsloppet och nästa utmaning är Tough Viking 2015.

Andra saker jag gillar:

 • Mina ungar
 • Choklad
 • Instagram
 • Kaffe
 • Tv
 • Mat

Jag skulle också vilja gilla:

 • Trädgårdsskötsel (flyttade in i hus nyss, dödar alla blommor i min väg)
 • Yoga (men jag fattar mig verkligen inte på det)
 • Plocka svamp (enligt instagram kan man tydligen plocka dessa godsaker själv helt gratis i “skogen”)
 • Skogen (skogsstig – ja, offroad  – nä. Eller blä. Eller, sluta ta på mig grenjävel jag känner inte dig!!)
 • Jordnötssås (låter gott men är nog den enda matgrej jag inte tycker om)

Okeeej, nu vaknade den sista sovande ungen så: jag är 30, bor i söderförort till Sthlm, är föräldraledig men annars högstadielärare, feminist, fikasugen. Bra? Bra. Och just det: hej hej alla!

Typisk vardagsmotion

Typisk vardagsmotion

||||| Like It 5 Gilla |||||

Märta

Märta fick sitt första barn 2011 och sitt andra och tredje på Lucia 2013 (jajjemensan, här slog hon minsann till på två på en gång). Hon har väl egentligen varit mer av typen skolka-från-skoljympan än den som frivilligt rör på sig, men de senaste åren har något hänt och på träningsmeritlistan står numer till exempel en avklarad halvmara. När det gäller val av träningsform så är det främst löpning som lockar, och detta enligt devisen lagom tempo och choklad i slutet. Ska göra något så tufft som att springa Tough Viking tillsammans med Katta 2015.

2 Comments

 1. Hurra!

  Kämpar också med jordnötssås. Och kokosmjölk. Och koriander. Och “verklighetens folk”. Ett under att jag ens orkar träna med alla dessa kamper?

  Hur som helst: Välkommen nya moving mama! Är så glad att du är en av oss 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *