Ashtangayoga för, typ, nybörjare

Jag hade inte lyckats motivera mig till ett enda yoga-pass sedan kursen slutade i början av juni, fram till i förrgår. Då fick det vara nog med icke-yogandet. Det var på tok för varmt att springa (31 grader i Hofterup, där jag befinner mig för tillfället) så jag bytte dagens planerade runda mot ett yoga-pass jag sökte fram på youtube. Ett intro-pass efter att ha legat i dvala i nästan två månader var ju alldeles perfekt tänkte jag och körde igång. Nu var i och för sig det här passet väldigt bra, men hade jag inte gjort just den här serien övningar innan hade jag aldrig hunnit med för hon är riktigt snabb. Och att avsluta med att stå på huvudet och vinkla benen upp och ner? Alltså så mycket yogini lär jag aldrig bli. Men har du provat yoga några gånger så är det här passet perfekt! Ja, minus huvudståendet på slutet då. Man behöver ju inte riskera livet för att hitta sitt inre lugn… Samt: varning för att hon kör någon form av mantra i början. Är alldeles för stel i personligheten för att klara av sådana utsvävningar utan att vilja gömma mig under mattan.

 

Mon dieu vad glad kroppen blev av detta. Den mindes direkt vad den skulle göra och hamnade snabbt i ett relaxat läge. Fattar inte att det är så lätt att glömma vad som får en att må så bra?

||||| Like It 1 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *