Pepp inför SM-milen i Malmö!

Flänger runt här hemma och försöker komma i ordning inför årets tredje lopp, SM-milen i Malmö. Det är verkligen ett mästerskapslopp också, i första startgruppen startar dom som faktiskt kan tävla om en medalj, i startgrupp två lite annat elitfolk, och i startgrupp tre springer vi andra dödliga.

Så, vi tar väl en trestegsraket i målsättning som vanligt då?

  • Brons Springa hela vägen
  • Silver Springa snabbare än Malmömilen, alltså under 1.07.29
  • Guld Springa snabbare än 1.05.46, dvs min näst snabbaste tid på ett lopp någonsin, på Tjejmilen 2009. Och ja, årtalet stämmer, det loppet är det enda jag någonsin tränat inför, efter det har jag alltid sprungit mer med pannbenet än någon annan del av kroppen. Envisheten vinner alltid över konditionen om ni frågar mig.

Jag har studerat bansträckningen och det ser himla platt och fint ut. Pluspoäng för att man springer lite lätt neråt den första delen, på Malmömilen avslutas ju loppet med den där himla sega ministigningen över Södra förstadsgatan. Tror faktiskt att kutandet här ute i backiga Häckeberga kommer ge lite resultat på ett flack bana. Har även kollat var vattnet finns så jag slipper fundera över det. Och kolla detta: “Bland annat passerar man Pildammsparken, Gustaf Adolfs Torg, Stora Torget och Malmö Hus, innan man kommer tillbaka till Malmö Stadion där de sista 300 meterna springs inne på den klassiska arenan inför jublande publik.

Hallå ja!? Jublande publik på Stadion? En tackar! Snart kommer Linnéa och hämtar mig, pepp pepp!

Ps: Har en plan på att framöver uppdatera lite oftare än när jag springer lopp. Om någon undrar.

||||| Like It 1 Gilla |||||

Mirijam

Mirijam födde sitt första barn i slutet av augusti 2013 och var före den graviditeten i vad som lite blygsamt skulle kunna beskrivas som "sitt livs form". Men efter graviditeten – not so much. Men – det hindrade henne inte från att tio månader senare bli gravid igen och med en aldrig sovande lillasyster född i april 2015 är nu är vardagen en ständig kamp mellan extremtröttma, träningspepp och soffhäng. Mirijam är före detta journalist men numera tatueringsborttagare och driver studion A Bushel & a Peck i Malmö och gillar löpning, adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Och internet.

One Comment

  1. Fan vad bra du är! Jag tragglar och tragglar men lyckas liksom aldrig få ihop kontinuiteten till att underhålla min halvmil tillräckligt mycket för att fixa milen. Vilket är helt okej, även om det är lite frustrerande så klart. Sjukt impad av att du har fixat det så snabbt! Heja dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *