Ur svackan, upp på mattan

wpid-wp-1399904761222.jpeg

Tecken på att det var JÄTTElängesedan du tränade:

1. Du hittar inte dina träningsskor

2. När du väl hittat och satt på dig sagda träningsskor beter sig dina barn som om de aldrig sett något liknande tidigare. Typ: men guuuu, VAD är det här? Såna här har jag ALDRIG sett på dig. Aldrig! Och man ba: men lägg av, det är bara tre månader sedan jag hade på mig dessa sist.

För jo, förutom en handfull löppass under februari och början av mars så är det banne mig tre månader sedan jag snörade på mig de rosa pjucken och svettades hemma. Vad hände?

Jag vet faktiskt inte vad som hände. Barnen löste av varandra i sjukdomar större delen av mars och början av april. Men den senaste månaden har det faktiskt varit lugna puckar (förutom sedan i torsdags, då Eddie fick feber och haft hög HÖG feber fram till i natt) och jag har inte ens haft någon ursäkt för att skita i träningen. För det är det jag gjort, skitit högaktningsfullt i den. Och det är väl en sak att göra det, skita i att träna, men här kommer vi till den komplexa människan som är Katta: samtidigt som jag skitit i att träna, så har jag surat över att jag inte har tränat. Känt mig lite blöh och suttit och tyckt synd om mig själv för att jag inte tränar.

Alltså!

Hur är jag funtad? Hur kan jag å ena sidan lägga mig i soffan, aktivt skita i att träna och bränna av tre avsnitt av random seriem samtidigt som jag å andra sida vältrar mig i självömkan över att jag inte tränar? Man blir ju ändå lite imponerad över att ens hjärna simultant kan mata en med så dubbla budskap, det blir man ju.

Jag har stött och blött detta med mig själv och med Slaktarn å det senaste. Lite väl mycket så kanske, för istället för att lägga fokus på att bara helt enkelt träna, så har jag fokuserat på hur jag ska träna när jag väl tränar. Bryllat med funderingar (helt orimliga sådana ser jag ju så fort jag får ned dem på pränt) huruvida det ens är någon idé att träna samtidigt som jag när ett nyfunnet intresse i att göra min egen glass – om jag inte lägger om min kost, är det ens värt att träna. Alla mantrar ju liksom att RESULTAT FÅR MAN I KÖKET, men alltså, jag tycker det är JÄTTETRÅKIGT att äta kvarg och göra fejkad glass med hjälp av proteinpulverfluff. Jag vill ha grädde och socker och mjölkchoklad, inga jädra raw cacao nibs från Reneé Voltaire. Och mål med min träning? VAD HAR JAG FÖR MÅÅÅL? Utan mål kan jag ju inte träna, det fattar ju vem som helst.

Men så, när jag var som allra mest upptagen att prokrastinera dök två bra inlägg upp i mitt flöde. Dels det av Beata som Sofia tipsade om och dels ett par av Kalle Zackari Wahlström som Mela delade på fejjan för ett litet tag sedan. Nu var dessa fantastiska inlägg ingen mirakelfix, men med Beatas och Kalles ord ringandes i mitt huvud så snörade jag äntligen på mig de rosa träningspjucken idag och körde dels ett tabatapass och avrundade med lite yoga.

Heja mig!

wpid-dsc_1180_1.jpg

||||| Like It 3 Gilla |||||

Katarina

Katarina fick sitt tredje barn i september 2013 och fick höra av en vikarierande barnmorska på MVC att hennes magmuskler nog gett upp vid det här laget, men efter ihärdig rehabträning så hittade hon de där magmusklerna (de hade inte gett upp helt, faktiskt). I augusti 2015 sprang Katta Tough Viking tillsammans med Märta - FUCK YEAH! Hon är en tatuerad statstjänsteman vars mål just nu är att klara en pull-up innan 40 (som hon fyller i december 2016).

6 Comments

 1. Well done! Jag älskar Kalle.

  Tycker du och Morran ska komma på ett Kick ASS Mamas-pass på Rosa Skrot och käka på Falafelbaren med mig och F efter. Eller bootcamp i min trädgård?

  PS: Jag hatar kvarg.

  • Vilka dagar går ni på Kick ASS mamas? Är det inte typ omöjligt att få en plats om man inte är medlem! Bootcamp låter ju också himla kul!

   PS. Låt oss aldrig dela en bytta kvarg 😉

   • Jag går alltid på onsdagar, för då är det Lovisa, och då brukar det vara ganska fullt (men man kan ringa och boka plats, de har alltid några prova på-platser). Den här veckan ska jag gå på torsdag också!

 2. Jeeez, vilka bra inlägg! Och nu menar jag inte mitt eget (så mycket) utan Kalles. Ska ägna kvällen åt svtflow och bloggläsning. Har redan fått flera förlösande insikter. Gött e de.

  (och tack för länk-love!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *