April april – temamånad comin’ up!

Nä-ä hörni, nu tar vi och kickar igång den här gamla blöggen ordentligt tänkte vi! April kommer betyda temamånad här på Move it Mama, där vi fokuserar på i huvudsak en särskild grej var för att få lite kontinuitet och uppstyrning av vardagen. Det här är vad vi kommer fokusera på:

ställ

MIRIJAM Jag har två grejer, dels tänker jag starta projekt “Återerövra mc-stället” eftersom jag vägrar betala femtusen spänn för ett nytt ställ bara för att jag inte kommer i mitt gamla. Varning för vikt-trigger alltså, så vet du med dig att du är känslig för sånt så scrolla förbi mina aprilinlägg. Men nej, jag kommer inte lägga upp före- och efterbilder på mig själv i underkläder men det kommer självklart uppdateras om energi in kontra energi ut på lite olika sätt. Obs att tanken alltså inte är att jag ska komma i stället under april, det syns ju på bilden att det kommer ta aningens längre tid än så.

Projekt nummer två kommer vara löpningen. Jag är anmäld till Vårruset i Malmö den 5 maj, så det känns ju lagom att börja träna till det nu, hehe. Satsar på att kuta mina fem kilometer på under halvtimmen vilket känns lite övermodigt, men vi får la se. Fortsätter pollensäsongen så här så är väl allt överblommat till i maj så att jag kan andas och det är ju en fördel. Kunde inte det sist nämligen.

gahKATARINA April kommer för min del i huvudsak att handla om att återerövra träningsrutinerna, och well hitta tillbaka till träningspeppen överlag egentligen. Mars har sugit beyond belief, sjukdomarna har avlöst varandra och när jag klagade sist straffade universum mig genom att slänga lite obstruktiv bronkit aka förkylningsastma på Eddie vilket ledde till en massa häng på akuten och medicinering 8 gånger om dagen hela förra veckan och… Ja, alltså jag har inte tränat alls på typ hela mars förutom lite spring preciiiiiis i början.

Jag kommer, som jag skrev för en (två?) veckor sedan, ta en ny omgång med programmet jag fick av Elmina med fokus på magen och diastasen, samt få igång springet. Mitt mål är att träna 4 gånger i veckan i april och att klara av 5 km i löpspåret (ehh, gångvägarna pga vågar inte springa i spåret själv.) Och helst skulle jag vilja hinna yoga varje dag också, men jag inser mina tidsmässiga begränsningar, det gör jag ju. Men jag MÅSTE hinna yoga minst ett par gånger i veckan, för jag och min kropp och mitt sinne älskar det. Det gör vi verkligen.

Hey ho, let’s go!

2014-02-13 007

SOFIA Jag har fuskstartat min temamånad! Var på ett core-pass innan det blev april, så nu vet jag vad jag har att utgå ifrån och det är ganska så klena muskler. Lite klenare än jag trodde faktiskt. Om jag tänkte “äh, hur jobbigt kan det vara?” innan jag gick på passet och fick äta upp det dubbelt sedan? Jo. Det kan ha hänt.
Trots att jag har kommit så pass mycket i form att min rygg inte går sönder var och varannan månad längre, har jag ändå en lång bit kvar innan den blir så stark att jag orkar ha en bra hållning en hel dag. Eller en halv. Dessutom: även om ryggen inte envisas med att få skott och sträckningar hela tiden är det den som blir trött först jämt. April är därför månaden då jag rätar upp grunghållningen och fokuserar på att stärka hela coren!

Ja och vid sidan om detta har jag ju då också tänkt mig att jag ska bli bättre på att springa samt att jag ska fullfölja yoga-kursen OCH få starkare armar med mina kettlebells. Högmod före fall någon? Anyhoodles: de sakerna kommer jag bara skriva enstaka inlägg om. Aprilfokus ligger på core. Kan jag få ett amen på det?

||||| Like It 3 Gilla |||||

Mirijam

Mirijam födde sitt första barn i slutet av augusti 2013 och var före den graviditeten i vad som lite blygsamt skulle kunna beskrivas som "sitt livs form". Men efter graviditeten – not so much. Men – det hindrade henne inte från att tio månader senare bli gravid igen och med en aldrig sovande lillasyster född i april 2015 är nu är vardagen en ständig kamp mellan extremtröttma, träningspepp och soffhäng. Mirijam är före detta journalist men numera tatueringsborttagare och driver studion A Bushel & a Peck i Malmö och gillar löpning, adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Och internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *