Ett slag för tabata igen

I vanliga fall, när något blir väldigt populärt, så brukar min inre fjortonåring ställa sig skeptiskt i ett hörn och muttra om livsbejakare, så när jag först hörde talas om tabata orkade jag inte ens kolla upp det. Folk var lite för entusiastiska tyckte jag. Sedan började jag intervallträna och någon gång när jag beskrev intervallerna sade någon “öööh tabata alltså?”. Aha! Då hade jag ju redan testat det och kunde inte vara sådär fjortistrulig längre eftersom att jag visste att det var så sjukt bra.

Till exempel. Nu i veckan. Skulle ha sprungit men Alex fick ett kvällspass och Isak är inte ett särskilt bra springsällskap och lämna en snart tvååring hemma ensam? Nej. Så när Isak lagt sig och jag kände att jag hade lite tid men mycket pepp samt en intensiv längtan efter svett (obs: bara min egen), rullade jag fram mattan och satte igång min tabata-timer i telefonen och körde fyra pass på rad. Ett för uppvärmning, ett för armar, ett för mage och ett till för att jag orkade. Allt som allt sexton minuters jättesvettig träning. Inspiration till övningarna hämtade jag från det här programmet och den här boken. Känner du för att köra igång finns massa tabatatimers till både iPhone och androidtelefoner och youtube svämmar över av tabatainspiration. Anpassningsbart, lättillgängligt och precis så jobbigt som du gör det till. Win på alla plan alltså!

Den bästa tabataövningen ska tydligen vara burpees, men jag tror att jag sparar den utmaningen tills den dagen jag vill svimma på riktigt efter ett träningspass.

20140309-131541.jpg

||||| Like It 2 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

2 Comments

    • Åhå! Perfekt! Tack ska du ha! Idag vann resterna av citronmarängpajen över tabatas-passet. Skulle ju vara synd att låta dem bli gamla liksom… Men imorgon! Då ska jag minsann mammaburpa (eh?) mig genom kvällen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *