Gräset är alltid grönare

Detta är förkylningen som bara fortsätter att ge. Fint. Verkligen.

Så jag tänkte berätta lite om hur det kan se ut här hemma när jag tränar, för det är inte alltid särskilt zen. Och med “inte alltid” menar jag aldrig.

Ofta försöker jag träna medan Morran sover. Grejen är att Morran sover aldrig särskilt länge, så trots korta och effektiva pass så kan han ändå hinna vakna både en och två gånger. Eller tre om det vill sig illa. Det är lite surt, när jag väl skrudat om, börjat svettas och är i beast mode liksom, att behöva avbryta för att hala fram en tutte till börnet som bara somnar med ett bröst i mun. Är han på bra humör när han vaknar får han vara med på mattan, men hur ofta är ni på bra humör när ni aströtta somnat bara femton minuter tidigare? Inte jätteofta, eller hur? Så tittsen fram och sedan är det bara att vänta ut honom innan jag kan sparka igång igen. Det är ju himla lätt att deppa ihop över sådant här, eftersom träningen kanske inte riktigt får den intensitet som det var meningen att den skulle få – men jag har väl helt enkelt lärt mig att gilla läget och mantrat för dessa träningspass, som blir dubbelt, eller tredubbelt så långa på grund av att jag sitter med brösten i vädret stup i kvarten, är: träning som blir av är bra träning.

Andra gånger tränar jag med hela crewet hemma, för då får Slaktarn underhålla och det är ju smidigt. Eftersom Morran är i en fas då han gillar att ha råkoll på vart jag befinner mig, så innebär detta oftast att det är jag som är underhållningen. I soffan sitter en publik på tre, ibland fyra personer och tittar på mina svettiga försök till burpees. Ofta bestämmer sig även Edster för att lägga beslag på just det redskapet som jag behöver – om det är pallen jag ska ha, då kan ni ge er tusan på att det är på den han sitter och ropar NEJ MAMMA, EDDIE HA PALLEN! Om det är pilatensbollen jag ska ha, då är helt plötsligt den det mest åtråvärda i hemmet. Är det hantlarna, ja, då ska ha rulla runt på dem på golvet. Och kan vi ta och snacka lite om småttingars besatthet när det kommer till yogamattor? Jag menar, har ni testat att göra hunden med ett nakenfisbarn som också gör hunden? Framför dig?  Med sin bara rumpa precis i din näshöjd? Som river av värsta megafjärten rakt i nyllet på dig? Inte? Välkommen till hemmaträningens ljuva värld!

Det är skitsmidigt på många sätt att träna hemma, det är det verkligen. Men det är banne mig inte helt lätt. Och ibland drömmer jag om när jag börjar jobba igen, och bland annat kommer ha tillgång till det här:

IMAG1220

Ett eget gym med fria vikter, löpband, roddmaskin, crosstrainer, cyklar och maskiner. Ett eget gym som jag får träna i på arbetstid. Ett eget gym där jag inte behöver hala fram tuttarna stup i minuten. Jag skriver eget för det är inte supermånga som hänger där nere i vårt källargym och när det väl är folk där så är det ingen som vill att jag ska söva dem. Minussidan med det hela är ju dock att de där små barnen som vill sövas och stjäla min utrustning INTE är där, för trots att det är en utmaning att träna hemma med huset fullt av kiddos, så är det också himla fint att kunna ha dem runt mig när jag tränar.

Det där med att man aldrig är riktigt nöjd och att gräset alltid är grönare… japp, jag är en flitig idkare av denna problematik.

||||| Like It 2 Gilla |||||

Katarina

Katarina fick sitt tredje barn i september 2013 och fick höra av en vikarierande barnmorska på MVC att hennes magmuskler nog gett upp vid det här laget, men efter ihärdig rehabträning så hittade hon de där magmusklerna (de hade inte gett upp helt, faktiskt). I augusti 2015 sprang Katta Tough Viking tillsammans med Märta - FUCK YEAH! Hon är en tatuerad statstjänsteman vars mål just nu är att klara en pull-up innan 40 (som hon fyller i december 2016).

2 Comments

  1. Haha, RELATERAR till yogamattan! Isak vill gärna använda mig som klättervägg också alternativt hoppa in som frivillig tyngd på min nacke när jag ska försöka pressa mig upp i en armhävning. Eller så blir han sur för att jag står i någon ställning som inte passar hans estetiska sinne och så försöker han arrangera om mig. Dock: det är bara honom och katten jag brottas med och oftast är ju Alex hemma samtidigt som jag och kan ta honom. Du har mina sympatier 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *