Yoga med kiddos

cosmickids

På fredagar har jag 2-åringen hemma från föris. Jag är bara ensam fram till typ lunch eftersom Slaktarn bara jobbar halvdag på fredagar, men envis som jag är skulle jag köra dagens träning på förmiddagen, eftersom jag tycker att det blir svårare att hitta motivationen ju mörkare det blir ute (uppenbarligen något jag måste komma över när jag börjar jobba i september igen). Fredagstabatan för ben och mage avlöpte ganska smidigt, 2-åringen klättrade runt på mig en del och bebisen vaknade, men det var liksom överkomligt (det gäller att inte ha så höga krav på lugn runt omkring sig när man tränar hemma, har jag märkt – om jag accepterar och välkomnar kaoset så känns allt så mycket enklare). Jag ville gärna avrunda träningen med lite yoga och knappade in Yoga with Kids i sökfältet på YouTube, och alltså ÅH!

Jag hamnade hos Cosmic Kids Yoga där det  finns massor av pass för kiddos som kretsar kring en saga som instruktören berättar samtidigt som hon gör rörelserna som barnen ska följa. Så jag satte igång och innan tio minuter hade gått satt Eddie i skräddarställning med handflatorna ihop framför sig och sa namaste. PÅ RIKTIGT!

Nej, han följde inte passet till punkt och pricka (han är två – så jag hade inte direkt några förväntningar att han skulle vara intresserad över huvud taget), men han hakade på när han kände för det och när han kände igen vissa ställningar (som hunden) (och nej, det heter inte ställningar va? Jag är inte alls insatt i yogalingo än, men det kommer nog). Många av ställningarna hade fått nya namn: flygplanet, verktygslådan, sågen, skruven… och alltså, jag tyckte också att det var jättekul. Dels att yoga tillsammans med Edster och dels hela formen för denna typ av barnyoga! SJUKT värd kvart! Och svettades lite gjorde jag också.

Vi körde Pedro the Penguin – rekommenderas!

||||| Like It 4 Gilla |||||

Katarina

Katarina fick sitt tredje barn i september 2013 och fick höra av en vikarierande barnmorska på MVC att hennes magmuskler nog gett upp vid det här laget, men efter ihärdig rehabträning så hittade hon de där magmusklerna (de hade inte gett upp helt, faktiskt). I augusti 2015 sprang Katta Tough Viking tillsammans med Märta - FUCK YEAH! Hon är en tatuerad statstjänsteman vars mål just nu är att klara en pull-up innan 40 (som hon fyller i december 2016).

6 Comments

  1. Ja, fan va gräjt!
    Vi behöver hitta fler sätt att träna mamma med barn för att mammor ska hålla sig starka och pigga!

  2. Hahaha, försökte det här med Isak. Alltså det gick ju bra en stund, men när vi skulle simma som fiskar i vattnet tittade han först på mig som om jag var dum i huvudet och sedan sken han upp och började använda mig som häst. Sjukt kul dock!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *