Lås fast brösten

IMG_4965[1]Hela veckan har jag tänkt att jag borde skriva ett inlägg om att köpa ny sport-bh. Det är ju trots allt lika viktigt att ha en sådan som funkar som det är att ha bra skor när man springer. Men ja ni vet ju hur det är, livet kommer i vägen och plötsligt så sov man inget samtidigt som jobbet blev överintensivt och barnet bestämde sig för att det skulle vara himla kul att klättra upp på lådorna i köket för att sno åt sig förskäraren så fort tillfället fanns. Håhåjaja.

Jag har i alla fall lyckats köpa en ny sport-bh och när jag gjorde det utgick jag från det jag alltid gör när jag köper en sådan:

1) inga kupor med byglar (fattar inte riktigt när det skulle vara bra i sportsammanhang?)

2) minst en storlek mindre än jag brukar ha. Brösten ska plattas ut och ha minimal möjlighet att skumpa omkring.

3) här vill jag skriva “inte köpa på nätet”, men eftersom att jag är ganska så väl förtrogen med Nike och det var rea på den här Nike Pro Bra:n på Ellos och jag varken lever i överflöd av pengar eller tid att gå på stan och prova kläder, blev det nätshopping den här gången. Det hade det däremot inte blivit om det funnits någon finess jag inte känner till på bh:n eller om det var från något märke jag inte testat innan.

Sedan finns det somliga som vill ha en sport-bh för varje tillfälle, men sådan är inte jag. Jag utgår från vad jag kan springa i och så använder jag den till allt annat också. Min starkaste önskemål oavsett vad jag tränar är bra stöd och inget som hänger och slänger (vilket mina tuttar tenderar att göra). Och så skadar det ju inte om det råkar vara en fräsig färg på den där sport-bh:n.

Linna Johansson har skrivit ett jättebra, mer utförligt inlägg om sex saker du ska tänka på när du köper sport-bh. Läs det!

 

||||| Like It 4 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

8 Comments

 1. Jag kan berätta om en anledning till kupor; man har så himla stora bröst att inget annat är bekvämt. Jag har minst en G-kupa och det finns inte en suck att en bh-topp håller i något what so ever. Sådana har jag typ när jag har pyjamasdag och inte vill ha bh men inte ha brösten slängandes överallt. Dessutom är det sjukt obehagligt när man blir varm och brösten liksom klibbas ihop med varandra. Nä, bygel, kupor, gärna fem centimeters mellanrum i mitten (mellan kuporna alltså) breda mjuka axelband och inget som ska träs över huvudet är mitt bästa.

  Så, såhär kan det också vara 🙂

  • Var otydlig. Menar enbart kupor med byglar! Men har du tips på några du tycker funkar så säg till, så slänger jag upp ett inlägg om det så klart.

   Det är nog snarare vem brösten sitter på än storleken som avgör. Jag hade fyra storlekar större innan och byglar i sport-bh var även då ett helt meningslöst attribut som bara gjorde allt obekvämt. Däremot kan jag inte gå en kvart i en vanlig bh utan 🙂

  • Men åh så snygg!

   Jag har tre sport-bh:ar som jag använder frekvent. Den ena angavs i vanliga storlekar (dvs 38/40 osv), den andra i small till large och den tredje i kupstorlek. Ingen av dem stämmer med mina storlekar i övrigt 🙂 BH:n på bilden är den enda jag köpt över nätet, de andra provade jag ut på en outlet – hade jag inte gjort det hade jag förmodligen gått på mina vanliga storlekar och inte fått något stöd alls.

   Tycker att alldeles för få sport-bh:ar har möjligheten att justera banden. Min ena har det och tack vare det kan jag forfarande använda den trots att jag inte har samma storlek nu som när jag köpte den.

 2. Nu är jag ju inte den som kvalar in som storbystad, men trots det har jag alltid AVSKYTT när brösten hoppar. Skulle jag nån gång bli tvungen att springa i en för dålig bh (typ när jag iklädd bikini jagar mina barn) vill jag helst hålla med underarmarna över brösten.
  Jag är således extremt kräsen när det gäller sportbhs och den som hittills varit överlägset bäst är den här:

  http://www.adidas.com/us/product/womens-running-supernova-racer-bra/EA970?cid=G87440&breadcrumb=sxZu3Z1z134u8Z1z13071Z1z11zrf

  Den sitter som berget 🙂

  • Jag har inte så stora tuttar längre, men det är precis lika obehagligt när de inte hålls på plats ändå.

   Åh vad snygg modell! Och jag som inte alls behöver en ny bh. Jäkla köpstopp!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *