Yoga for runners

Okej. Det ska erkännas. Jag har inte sprungit sedan i november någon gång (minus en gång på löpband i december), för även om det inte har varit vinter förrän nu så har jag liksom varit inställd på att det har varit det och det vet ju alla – att på vintern då springer man inte utomhus. I alla fall inte om man som jag har brutit foten en gång i tiden och är rädd att göra det igen. Anyhoodles! Att jag inte springer utomhus hindrar inte mig från att köra yoga för löpare. Det kan ju inte vara fel att stretcha löparmusklerna ändå tänker jag. Så det gör jag. Till det här tjugominuterspasset, närmare bestämt:

Det är inge jättesvåra övningar, men det ger väldigt mycket skön stretchkänsla som i alla fall känns som om den träffar rätt!

Hur gör ni nu när det är vinter? Någon här som vågar sig ut på snötäckt mark i minusgrader?

||||| Like It 1 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

7 Comments

    • Åh vad bra! Nästa år får jag köra på klädtipsen där, för det här med löpband är ärligt talat inte så kul. Dels ligger det en bit bort och dels är det helt kriminellt tråkigt att springa inomhus på det där viset. Blir nog mest hemmaträning för mig den här vintern tror jag. Å andra sidan funkade det att springa ute i februari förra året, så det kanske bara är den psykologiska spärren som ska släppa när det väl finns isfria fläckar 🙂

  1. Min plan är att börja springa den 1 mars. Oavsett väderlek. Och känner jag sthlmsvintern rätt så får jag nog lov att köpa broddar eller något.

    • Jag har inga broddar och kör konsumtionsfritt år. Dvs – får bara köpa det som är livsnödvändigt. Och det kan ju broddar förvisso vara, men inte när man har träningskort och tillgång till ett löpband och det har ju jag. Men: HEJA DIG! Ut i spåret ba!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *