KNIIIIP!!!

snippgympa

– KNIIIIIP!

– Glöm inte knipövningarna!!

–  Det är viktigt att knipa!!!

Är du gravid, eller har du någon gång fött barn har du med största sannolikhet förstått av etern hur himla viktigt det är med knipövningar, men grejen är att det är banne mig inte helt självklart hur tusan en ska göra dem. Det var egentligen först nu, efter kiddo nummer 3 som jag faktiskt lärde mig att knipa på riktigt.

Vi fick detta mail från en läsare här på Move it Mama:

Hej! Tack för tips på bra bäckenövningar och för en superbra och motiverande blogg 

Min fråga till er gäller det här med bäckenbottenknip, det står i många instruktioner, bl.a. de jag själv fick från BB att rumpan, magen och insidan låren ska vara avslappnade när man kniper. -Är det bara jag som inte lyckas med det? Magen och låren är väl inte superspända men nog blir rumpan spänd om jag överhuvudtaget ska få till något knip!? Hur gör ni andra, några tips?

/ Karin

Nej Karin, du är INTE ensam om att ha svårt att hitta rätta knipet. Det låter så lätt, att knipa, men det är faktiskt ganska trixigt innan en hittat rätt i djungeln av muskler i de nedre regionerna. Precis som du knep jag ofta med rumpan och låren. Jag hade stor hjälp av mammamage-appen, som inte bara tränar magen utan även snippy. Den förklarade på ett sätt som jag hängde med på. Jag vet att jag tjatar mycket om denna app, men den är verkligen grym. Och den gör inte bara skillnad för magdiastasen utan som sagt även för snippy.

Men vill man inte köpa en app så misströsta ej – sajten Snippgympa guidar oss att hitta rätta knipet precis lika bra. Där tipsar de även om kisstricket, det vill säga att man kan testa att klippa av kisstrålen då man kissar eftersom det är DET knipet man är ute efter. MEN det är viktigt att inte knipa av kisstrålen som snippträning, eftersom det kan påverka kisseriet negativt. Men det är ett bra sätt att hitta rätt muskler. Snippgympa har även en bra Facebook-sida!

Är man fortfarande osäker på tekniken brukar MVC kunna komma med tips eller kontrollera att du kniper rätt.

Har ni några bra knipknep? Berätta gärna i kommentarerna!

Bilden kommer från Snippgympa.se

||||| Like It 2 Gilla |||||

Katarina

Katarina fick sitt tredje barn i september 2013 och fick höra av en vikarierande barnmorska på MVC att hennes magmuskler nog gett upp vid det här laget, men efter ihärdig rehabträning så hittade hon de där magmusklerna (de hade inte gett upp helt, faktiskt). I augusti 2015 sprang Katta Tough Viking tillsammans med Märta - FUCK YEAH! Hon är en tatuerad statstjänsteman vars mål just nu är att klara en pull-up innan 40 (som hon fyller i december 2016).

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *