Fantasin vs verkligheten

Sitter hemma i soffan och snörvlar och ojar mig över min onda hals som jag haft sedan i fredags förra veckan och känner mig allmänt erbarmlig. Så här är det att ha förskolebarn vet ni, de drar hem skit på skit och smittar föräldrar med kasst immunförsvar. Somliga föräldrar i denna familj blir aldrig sjuka, jag är inte den föräldern. Jag mår egentligen inte särskilt dåligt på det stora hela, men halsvärk, snor och en stundtals dunkande huvudvärk är inget att kombinera med träning. Så jo, jag känner mig, till skillnad från Mirijam, ganska opepp just nu. Allt är skit, och så vidare. Nämnde jag att vi har oerhört stökiga nätter här hemma också sedan strax innan jul och jag finner mig själv nicka igenkännande då jag läser Alexandras inlägg om sömnen, eller bristen därav.

Del av min opepp ligger också i att jag strax innan jul filmade mig själv då jag yogade efter att Slaktarn hade påpekat att min rygg då jag gör hunden är lite, well, ganska krum. Inte alls så där rak och snygg som den ska vara. Att se mig själv på film… det var något av ett smärtsamt uppvaknande, om jag ska vara helt ärlig. Man pratar ofta om att folk tror att de har en självbild som inte stämmer överens med vad andra ser – ofta ser man sig själv mer negativt än vad andra gör. Well, INTE i mitt fall,uppenbarligen. Jag hade en bild av mig själv, hur jag ser ut när jag tränar. Hur jag är ganska smidigt ändå, hur jag gör olika övningar kraftfullt och starkt. Om jag fortfarande tycker det efter att ha sett filmen? Inte så mycket. Utan att sitta och nitpicka mig själv här på bloggen, så kan jag väl sammanfatta det så här:

I min fantasi…

fantasi1

fantasi2

fantasi3

fantasi4

I verkligheten…

verkligheten1

verkligheten5

verkligheten2

verkligheten3

Så atte…. osnorig näsa och nya peppiga tag beställes. Tack.

||||| Like It 2 Gilla |||||

Katarina

Katarina fick sitt tredje barn i september 2013 och fick höra av en vikarierande barnmorska på MVC att hennes magmuskler nog gett upp vid det här laget, men efter ihärdig rehabträning så hittade hon de där magmusklerna (de hade inte gett upp helt, faktiskt). I augusti 2015 sprang Katta Tough Viking tillsammans med Märta - FUCK YEAH! Hon är en tatuerad statstjänsteman vars mål just nu är att klara en pull-up innan 40 (som hon fyller i december 2016).

7 Comments

  1. Hehe, ja, men yoga ÄR lite så. Känns fantastiskt, kanske inte alltid ser fantastiskt ut… Mvh, fellow kylskåp

  2. Det är bara elitnivån som får filma sig och titta. Inga andra det är lag. Dokumenterade fyllor är också förbjudna att titta på, har jag hört. Kan bli rediga skadestånd om en bryter de lagarna.

  3. Hahaha precis så tycker jag också när jag någon gång får se hur jag verkligen ser ut när jag tränar. Ack vilken bra form jag har när jag lyfter, o så smidigt jag åker skidor, oj vad kraftfull jag ser ut när jag springer. Ja, eller inte då.

  4. Det är precis av den anledning jag verkligen trycker på att alla som vill yoga hemma ändå bör gå minst en handfull gånger med en lärare. Många sådana saker, som linjerna osv, beror mest på fel teknik och inte osmidighet. Så det kan vara värt att få lite extra hintar. Är du i Skåne någon gång visar jag dig gärna!

    För det andra är det föredömligt att ha de där översta bilderna i huvudet när du tränar. Finns så många studier på att om du visualiserar dig stark och smidig så rör du kroppen bättre och får bättre resultat.

    Heja heja!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *