Rör på dig morsan!

Hur mycket sitter du ner varje dag? Jag sitter… ehhh, hur mycket som helst. Som mammaledig (de månader jag inte har skilsmässohunden) rör jag mig mest för att gå och sätta mig i någon annans soffa/vid någon annans köksbord/på ett fik. Visst, några timmars barnvagnspromenad i veckan blir det väl också, men jämfört med hur många steg man tar när man har ett jobb går nog inte att jämföra med. Eller om man har barn som kan gå själv (som Sofia) eller tre (3) barn (som Katta).

Jag är ju journalist nu för tiden, men fram till 2006 när jag började läsa till det har jag mest haft restaurang-, vård- och väktarjobb, alltså yrken där man fanimig ALDRIG sitter still. Som journalist däremot, det är ju ett never ending sittande på de arbetspassen och man ska vara glad om man får ett höj- och sänkbart skrivbord så att kroppen får lite omväxling i alla fall.

Men hav förtröstan, en timmes träning per dag kan kompensera för upp till elva (!) timmars sittande, så det finns räddning både för journalister,skrivbordsmorsor och föräldralediga. Och i dag regnar det inte, så jag ska ta en riktigt lång barnvagnsrunda när Sigge sover middag tänkte jag. Fick lite ångest av att kolla på klippet ovan. Bra ångest dock, lite spark i röven-ångest. Och det kan man ju behöva ibland.

||||| Like It 0 Gilla |||||

Mirijam

Mirijam födde sitt första barn i slutet av augusti 2013 och var före den graviditeten i vad som lite blygsamt skulle kunna beskrivas som "sitt livs form". Men efter graviditeten – not so much. Men – det hindrade henne inte från att tio månader senare bli gravid igen och med en aldrig sovande lillasyster född i april 2015 är nu är vardagen en ständig kamp mellan extremtröttma, träningspepp och soffhäng. Mirijam är före detta journalist men numera tatueringsborttagare och driver studion A Bushel & a Peck i Malmö och gillar löpning, adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Och internet.

5 Comments

  1. Hoppsan! Sitter i soffan som en hösäck och känner mig väldigt träffad. Jag går från bil till kontor till bil till soffan och sängen… Har en treåring så det blir ju en del rörelse också. Men oj vilka förbättringsmöjligheter det finns!

    Ps. Har läst denna blogg från start och preggo preggo innan det, men aldrig kommenterat förut. Så, Hej! 🙂

  2. hej på er! förlåt mig, jag kan förstå heelt fel.. men säger inte videon att en timmes motion om dagen INTE väger upp 11 timmars sittande? som sagt, jag kan ha fel!!

  3. Mitt bästa move yrkesmässigt måste ha varit att jag faktiskt krävde ett höj- och sänkbart skrivbord på jobbet. Sitter nästan inte alls längre. Såvida jag inte är hemma dårå, för här har vi en jäkligt skön soffa kan jag tala om!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *