Bästa julklappen

Läsare som är känsliga för det som kommer ur barns rumpor bör kanske inte fortsätta läsa (obs det är inte DET som är den bästa julklappen).

Vi har en IKEA-matta hemma hos oss. Eller ja – vi har tre ärligt talat, men vi har en som är lite extra speciell för den är nämligen i perfekt storlek för yogaövningar. Den är inte jätteskön, det är den inte, men den är bra mycket bättre än vårt linoleumgolv. Mattan ligger bakom vår soffa sedan en tid tillbaka och det gör den för att ja, den råkade hamna där och ingen har flyttat på den sedan dess eftersom att den är rätt klädsam där trots allt.

Hur som helst. För några veckor sedan sprang Isak omkring på den där mattan. Jag såg så klart bara huvudet på honom eftersom att han befann sig på andra sidan soffan mot vad jag gjorde. Det där lilla huvudet blev efter ett tag väldigt ansträngt och allvarligt, så som det blir när stora grejer är på gång. Eftersom att jag var upptagen med stickning och alltså helt oförmögen att ta hand om de där stora grejerna passade jag på att heja lite från mitt hörn. “Ta i för kung och fosterland nu och så går du till pappa sedan” *hehehe* *gnida gnida händer*. Och hej vad han tog i. Som aldrig förr faktiskt. När han såg så där lättad ut som han gör när han är färdig ropade jag så vänligt jag kunde in till Alex i sovrummet att Isak hade en blöja till honom och Alex svarar då givetvis “Vadå blöja? Han är ju naken?”. Så. Låt oss säga att det blev en stund av svärande, skopande och väldigt mycket rengöringsmedel efter det.

Jag tänkte att mattan blev ren, men ni vet ju hur det är. Efter en sådan händelse så blir det aldrig rent igen. Känslan av vad som en gång legat där finns liksom alltid kvar.  Jag har känt mig besudlad efter varje yogapass i flera veckor nu och det har minst sagt varit en pina. Men! Så kom julafton och min äldsta bror och med sig hade han ett paket och i det där paketet fanns en alldeles ny, fin och obajsad (ursäkta b-ordet) yogamatta! JOY TO THE WORLD! Och framförallt: joy to me som slipper rulla mig i barnrumpans förbannelse.

 

20131225-211144.jpg

Ni vet när man ska ta en avslappnad bild och göra en tummen upp och så lyckas man komma åt utlösaren innan man är redo? Precis så.

 

 

||||| Like It 5 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *