Veckans YouTube: Zuska Light

veckansyoutube

When in doubt vänder jag mig till Zuska Light. Zuska, eller Zusana, startade BodyRock TV (nu Daily Hiit) tillsammans med sin dåvarande – men när hennes dåvarande blev hennes ex så fick hon snällt lämna sajten (det var en hel del smutskastning från hans håll, om jag minns rätt, vilket hon skrev en replik på via sin Facebook-sida). Hon startade om via YouTube och flyttade sedan vidare till egen sajt. Hennes nya sajt är en betalsajt och en smula rörig – så när jag säger att det inte finns några gratispass på nya sajten vågar jag inte svära på det – för som sagt, lite rörig. Men på YouTube finns alla hennes gamla ZWOWs (Zuska Workout of the Week) och även några ZWODs (Zuska Workout of the Day) – och på 70 pass kommer man ganska långt. Är man villig att slanta upp 9.99 dollar får man även tillgång till hennes ZGym på nya sajten, men eftersom jag är mammaledig och fattig så är jag inte villig att göra det riktigt än – men kanske till sommaren. Tills dess lever jag gott på hennes gratispass som jag har tänkt köra i kronologisk ordning, dels för att det känns kul och dels för att jag slipper tänka alltför mycket på vilket pass jag ska köra. Jag bara gört liksom.

Dagens klipp

Och så körde jag igång med yogan igen efter flera dagars träningsuppehåll på grund av omständigheter bebis- och småbarnsliv ibland bjuder jag på.

Zuskas pass är skittuffa och innehåller en del övningar som denna kropp inte är riktigt redo för. Burpess, till exempel! Jag har aldrig varit bra på burpees, men nu är de stört på omöjliga. Så tills jag arbetat upp styrkan och kondisen på “riktiga” burpess kör jag denna nybörjarvariant – och de är jobbiga nog (kallas för walking burpee också, och är den andra burpeen som visas i klippet här nedan:)

Och pistol squats… He he. Det går ju liksom bara inte. Men det finns ju massor av tutorials på nätet med olika sätt att jobba sig mot en pistol squat – men alltså, även den lättaste nivån är ju jättesvår. Men en kan ju alltid squata istället tänker jag. Det var svettigt ändå. Som synes!

december2013 010

||||| Like It 3 Gilla |||||

Katarina

Katarina fick sitt tredje barn i september 2013 och fick höra av en vikarierande barnmorska på MVC att hennes magmuskler nog gett upp vid det här laget, men efter ihärdig rehabträning så hittade hon de där magmusklerna (de hade inte gett upp helt, faktiskt). I augusti 2015 sprang Katta Tough Viking tillsammans med Märta - FUCK YEAH! Hon är en tatuerad statstjänsteman vars mål just nu är att klara en pull-up innan 40 (som hon fyller i december 2016).

9 Comments

  1. Håller med Clara för det första! Och för det andra så blir det alltid så här för mig: testar gratisträning och tänker att om jag gillar den så betalar jag för den. Oftast appar. Gillar, betalar, använder aldrig mer. Alltid. Alltid. Alltid. Så nu håller jag mig till gratisappar och videor och lägger pengar på zombiespel i mobilen istället. Dock lite sugen på att betala för min yogaapp så att jag kan bygga ihop egna pass…

  2. Nuhar jag testat två zuskapass! Fast först tog jag ett ganska nytt pass och tyckte det var lite väl grabbigt, alltså mer fokus på tuttar än träning…men sen tog jag ett av hennes tidigaste pass istället och blev väldigt impad av hennes kraft och energi! Bra pepp! Fast jag är inte så van vid den här hemmaträningen, jag välter alltid ett soffbord eller två i processen…

    • Ja, det är ganska mycket tuttar och röv i bild, men passen brukar vara bra. I alla fall de flesta. Men en hade ju önskat att det var lite mindre oljad kropp och tutt-shots liksom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *