Frukost!

En gång såg jag en intervju med Dolph Lundgren där han sade att för att klara träningen så åt han frukost som en kung, lunch som en prins och middag som en tiggare (och säkert lika många mellanmål). Tror inte att han kom på det där själv i och för sig och när jag hörde det befann jag mig ändå i en tid av livet där frukost var en kopp kaffe och en cigg så jag fnös mest åt’en. Sedan gick det väl en åtta år och sedan blev jag gravid och då var jag tvungen, TVUNGEN, att äta sirapslimpa eller rostat bröd med marmelad till frukost och dricka en kopp te. Alltså dagen kunde inte fortsätta om jag inte fick denna magiska frukost. Efter det kom Isak och ja, då insåg jag att jag var tvungen att göra mig till kung och köra på lite bättre frukostar för att orka överleva.

Jag kör på mikrad havregrynsgröt med banan (high life), men börjar tröttna lite och försöker hitta något nytt. Är tyvärr inte så mycket för overnight oats, annars hade det varit perfekt eftersom att det tillreds på kvällen. Testade ett par rundor i våras och det klickade liksom aldrig mellan mig och kallgröten. Är det helg orkar jag göra bananpannkakor (en banan, två ägg, halv dl havregryn, mixa, stek, älska livet), men helg är det ju sannerligen inte varje dag. Måste hitta något till vardagen. Snabbt, enkelt och sjukt bra. En bra frukost kan ju dessutom vara en inspiration till ett bra mellanmål också (min sämsta gren i och för sig – äter i princip aldrig mellanmål och gör jag det så gör jag det i form av choklad, mmm, choklad).

Så. Vad äter ni egentligen och har ni några fantastiska tips på lager?

Bananpannkakor och mango. Ur bild – den mörka sirapen. To. Die. For.

||||| Like It 4 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

11 Comments

  • Men gudars så gott! Måste testa att göra den där müslin! Tusen tack för tips! Ser ända härifrån att jag kommer älska den.

 1. Åh gud ja, frukost, detta eviga jobbiga. För jag ÄLSKAR ju att äta frukost eftersom jag är så himla hungrig på mornarna, men min fantasi är lika med noll. Det blir ALLTID två mackor och en kopp kaffe – lagom obra bränsle och jag är hungrig igen efter ett par timmar.

  Matiga smoothies är ju bra, lätt och gott, men jag glömmer alltid att köpa hem smarriga saker att ha i.

  • Ja! Älskar smoothies! Gjorde en på mandelmjölk, banan och blåbär i somras som var så god att ja… förvånad över att jag inte antog en lätt blå nyans i huden efter alla smoothies jag drack. Är dock skitdålig på att veta vad man ska ha i för att bli riktigt mätt riktigt länge på dem. Yoghurt och banan kanske?

   • Mandelsmör, jordnötssmör, grekisk el turkisk yoghurt, banan, avocado, havregryn är saker man kan ha i för att mätta mer. Inte allt på samma gång kanske, men någon/några av dem.

 2. Jag är en frukostkonservatist. Samma samma samma dag ut och år ut och kanske nått lite lyxigare på helgen. I 22 år har min frukost varit identisk. Te och macka. På helg: godare te och godare macka. Sen kom barn och amning och enorm hunger och var tvungen att börja med gröt pimpat med ägg i för att stå mig. Gröten pimpas även med kanel för lite extra krydda i livet behöver en ju och särskilt en grå havregrynsgröt. Fast du kanske ville totally bort från grötkonceptet? Om inte kan jag också tipsa om att göra gröt på müsli, kan bli ganska spexigt utan att tumma på tid eller mättnad.

  • Hottade upp gröten med kanel och vaniljpulver i morse! Mycket nöjd. Men alltså, har du ägg i gröten? Det låter i och för sig vääääldigt Dolph – men är det gott?

   • Ja det blir fantastiskt! Fast då måste en göra gröten i kastrull men det går fort. 1 ägg per grötportion är dosen – allt i samtidigt och vispa medan gröten kokar upp istället för att röra. Förut åt vi äggen kokta i sitt skal vid sidan av men på det här sättet blir det effektivt och gott!

    • JOHANNA! JAG ÄTER GRÖTEN MED ÄGG NU OCH DET ÄR JU JÄTTEGOTT!?!? Var minst sagt rädd när jag skulle testa första skeden, men alltså det är ju godare än när det är som vanligt? Tusen tack för detta tips! Nu ska jag bara orka gå upp tio minuter tidigare så jag kan fixa det här och även ha tid att diska ur kastrullen efter.

     • Haha vad kul! Mitt andra tips blir då: ställ kastrullen i kallt vatten över dagen så lossnar gröten lätt som en plätt sen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *