Skam den som ger sig

För fyra år sedan testade jag bodypump utan att tänka på att min kropp är en vikt i sig. Det var jättedumt. Låren tvärlåste sig och blev hårdare än sten och jag fick gå på ett sätt som överbelastade vaderna tills även de låste sig. Det tog två veckor innan jag kunde röra mig utan att det såg ut som om jag hade skitit på mig – I kid you not. Jag fick till och med ställa in en födelsedagsfest eftersom att födelsedagsbarnet bodde högst upp i ett femvåningshus utan hiss och jag inte ens kunde ta mig upp för en trottoarkant utan att stånka (samt svårt att känna sig festfin när man stapplar omkring som Pomperipossa).

Det var lite synd allt det här, för egentligen gillade jag träningsformen att lyfta vikter i grupp till musik med mycket bas i. Det gav liksom lite av en “jag är med i en musikvideo från 1983”-känsla och jag vill faktiskt jättegärna vara med i en musikvideo från 1983. Men jag har så klart fegat och inte vågat prova på bodypump igen i rädsla att tvingas till tveksam gångstil ännu en gång. Tills nu vill säga. Imorgon ska jag och en kär kollega utnyttja friskvårdstimmen som staten så generöst ger oss varje vecka och köra ett bodypump-pass på lunchen. Kanske kommer jag att stappla in på eftermiddagsmötet som en snusktant efter det. Låt oss hoppas att jag inte gör det.

||||| Like It 2 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

5 Comments

  1. Heja heja! Själv har jag aldrig varit på ett body pump pass öht. Sist jag var på en klass så var jag på afrodans… låt mig säga så här: det passet fick mig INTE att känna mig som en deltagare i en musikvideo från 83. Fy tusan alltså.

    • Hahaha, när en av instruktörerna på friskis körde ett afropass på impuls fast det skulle vara vanlig gympa blev min vän så arg att hon gick ut under passet, skrev en arg lapp och lade den i förslagslådan.

      Föredrar nog bodypump faktiskt.

  2. Jag älskar Body Pump, och skivstångsjympa är också okej – så heja heja, det är sjukt nice träning. Oavsett så är det dock ett tips att ta det lugnt första gången, alltså, verkligen lugn! De gånger jag har tagit i för mycket efter ett uppehåll har jag alltid landat i det där att min man får hjälpa mig upp från soffan i flera dagar efteråt. Så kör hellre på halvfart en gång och ta tempen på passet än att landa i den där låsningen igen!

    • Ja jag blev vis av erfarenhet för en gångs skull och tog det lugnt. Det var jobbigt nog ändå! Fast himla kul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *