Min träningskompis och jag

image

Den här veckan har jag tränat med min allra bästa träningskompis – Nike Training Club aka NTC. Alltså på riktigt: så sjukt grym app. Den är helt gratis (men kräver numera registrering, vilket dock går på ett kick om du har fejjan) och finns för både Android och iPhone (=yay) och det är grymma pass – SATS har liksom pass baserade på denna app – bara det liksom. Grymma och tuffa pass med plyometriska övningar för konditionen och styrkeövningar för musklerna, helt befriat från dancemoves! Jag älskar träning utan dancemoves.

Du börjar med att välja vilken nivå du vill träna på, sedan väljer du typ av pass: styrka, fettförbränning, toning eller fokuspass och sedan väljer du pass. Ja, och sedan piskar mobilen skiten ur dig i 30-45 minuter. Om du inte har valt ett fokuspass vill säga, för då blir du bara piskad i 15 minuter. Eller bara och bara, jag körde ett fokuspass på rumpen igår och MY GOD, innan de 15 minuterna var över skakade mina ben så mycket att jag svär på att Morran hånskrattade åt mig där han låg på lekmattan och inte brydde sig ett dyft om det nyinköpta babygymmet.

Kort sagt, denna app är grym, GRYM! Ladda hem den, registrera dig och gymma hemma så svetten lackar.

Av veckans 3 pass är två avklarade – ett halvtimmes pass med appen i tisdags, en svettig powerwalk med barnvagn på snorhala vägar följt av det skakiga rumppasset i torsdags. Och för varje dag blir jag bara mer och mer sugen på att sticka ut och kuta. Men jag vågar inte, för magen är nog inte redo och jag gillar inte när internet skäller på mig. Och internet brukar skälla på folk som fött barn nyligen-ish om de ger sig ut och kutar. Så jag väntar väl till våren eller nåt. Pft.

||||| Like It 7 Gilla |||||

Katarina

Katarina fick sitt tredje barn i september 2013 och fick höra av en vikarierande barnmorska på MVC att hennes magmuskler nog gett upp vid det här laget, men efter ihärdig rehabträning så hittade hon de där magmusklerna (de hade inte gett upp helt, faktiskt). I augusti 2015 sprang Katta Tough Viking tillsammans med Märta - FUCK YEAH! Hon är en tatuerad statstjänsteman vars mål just nu är att klara en pull-up innan 40 (som hon fyller i december 2016).

12 Comments

  1. Åh! Körde den innan, fast vi bor lite för dumt för att jag ska kunna ta ut svängarna ordentligt. Himla bra app.

    • Ja, vissa av övningarna kräver i alla fall en smula utrymme. Jag sparkar mig fram genom vardagsrum och kök, och sedan tillbaka. Om och om igen.

  2. Behöver man några attiraljer förutom appen för att kunna köra igång? Du är sjukt duktig som tränar på så bra!!! Kram

  3. Gillar idén, och det mesta är bra, det är lättillgangligt, bra basicövningar, men ändå jobbigt, men det de kallar dead lift…det borde fan vara olagligt. Visst det går väl an (knappt) utan vikt eller med 1 kg’s hantlar, men näe, stackars ryggen.

    • Måste gå in och kolla vilken av dem det är. Vet att det var någon av övningarna i rumppasset som jag inte var särskilt förtjust i för att ryggen inte kändes helt bekväm med det. Kan ha varit dead lift.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *