*håller ställningarna*

bildMen det var värst vad mina medbloggare ligger däckade i olika sjukor till höger och vänster, tur att jag är frisk som en fisk och kan hålla ställningarna här! Efter dagens entimmespromenad (bland omkullblåsta träd efter gårdagens storm) slängde jag mig på golvet och körde ett litet magpass som såg ut som följer:

 • Diagonallyft (övning från Lofsan!) 10 ggr/sida
 • Höftlyft x 15
 • Rak planka x 1 min (på knä)
 • Sidoplanka med rotation, båda sidorna x 1 min (på knä)
 • Jorden runt x 1 min

Och så körde jag det tre varv, tog typ 20 minuter inklusive ett snabbt blöjbyte. Hoppas att det känns lite i magen i morgon, det bästa som finns är ju att starta dagen med kaffe och träningsvärk!

Innan jag slängde mig på vårt odammsugna golv och svettades var jag som sagt på promenad, och då passade jag på att gå förbi två olika träningsställen här i Kristianstad, Friskvårdshuset och Actic, för att kolla lite priser och tider och sånt. Och det är ju inte gratis direkt, så nu måste jag fundera ut vad som är viktigt. Ingen av dom hade mamma/barn-pass, och det var ju tråkigt. På Friskvårdshuset ingår bassäng om man vill simma och sånt, men Actic ligger mycket närmare oss (och bredvid Ica om man måste handla) så det spar man ju lite tid på. Men jag slängde ut frågan på fejjan och fick några tips om Friskis, så jag får väl gå dit och kolla också.

Många pass på olika tider, trevlig och kunnig personal, internetbokning, mamma/bäbis-träning och lagom avstånd känns som de viktigaste punkterna för mig. Vad tycker ni att ert gym ska ha för att ni ska orka/hinna/vilja ta er dit?

||||| Like It 3 Gilla |||||

Mirijam

Mirijam födde sitt första barn i slutet av augusti 2013 och var före den graviditeten i vad som lite blygsamt skulle kunna beskrivas som "sitt livs form". Men efter graviditeten – not so much. Men – det hindrade henne inte från att tio månader senare bli gravid igen och med en aldrig sovande lillasyster född i april 2015 är nu är vardagen en ständig kamp mellan extremtröttma, träningspepp och soffhäng. Mirijam är före detta journalist men numera tatueringsborttagare och driver studion A Bushel & a Peck i Malmö och gillar löpning, adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Och internet.

14 Comments

 1. Jag har valt Puls och träning här av den enkla anledning att det ligger preciiiis vid pendeltåget. Ergo: inga omvägar. Gillar egentligen inte gym, men jag tänker att jag ska köpa ett kort på en träningshall som ligger preciiiiis mittemot mitt kontorsfönster faktiskt. Och där kan jag förhoppningsvis få in ett fräsigt pass per vecka, där jag kan inbilla mig att jag är med i en musikvideo från åttiotalet. Allt detta går på friskvård. Är sen med att ta ut årets och får ny peng efter nyår. Så.. win.

  I övrigt är närhet min första prio – allt annat är en bonus. Helst hade jag velat träna på Sats eller Friskis, men har inga som ligger bra till och har inte tid att lägga en timme på färdväg tyvärr.

  • Nu har jag valt Friskis utan att ens vara där och titta, men jag gillade att dom hade pass under hela dagen plus att Sigge är välkommen mellan 9 och 12, och jag måste ju utgå från när jag kan komma iväg också…

 2. BUHUU! Hatar att vara SYK! Angående gym så ser drömmen ut så här:
  – Nära både hemmet och jobbet (vilket är en omöjlig ekvation – sats finns inte i skogås och haninge och farsta är för off)
  – Mammabebisträning
  – Barnpassning
  – STORT utbud av klasser på massor av olika tider,mao inte bara klockan 17 som gymmet här i skogås
  – trevlig personal
  – helst inte bara en medlemsbas som består av folk 15-21 år
  – inga fönster ut mot centrum där teens ställer sig för att glo in (hej gymmet i Skogås, jag pratar med dig).

 3. Min kravlista:
  – Rimligt pris! (i nuläget max 250 spänn/månad. Hej då Sats, Flex och World Class)
  – Promenadavstånd från hemmet
  – Öppet jämt! Inte stängt på röda dagar eller kl 4 på morgonen. Jag kan nästan bara träna på udda tider…
  – Noll insyn
  – Rena duschar och toaletter
  – Många skivstänger för jag har inte tålamod att köa för att få lyfta tunga grejer

 4. Okej, mina fem cents om att välja träningsanläggning (som helt är baserade på hur jag funkar): ställ in dig på att du är lat. Det är bisarrt hur det kan kännas jobbigare att ta sig till träningen än att faktiskt träna, men så har det altlid varit för mig. så jag tänker på vad som är nära/lätt att ta sig till och utgår från det.

  Å andra sidan, jag drömmer våta drömmar om Friskvårdshuset i Kristianstad… Jag tränade där när jag bodde där och saknar verkligen kombinationen gym/badhus utan att bli ruinerad samt vilka pass de har. Friskis är bra men jag tycker bättre om Lesmills-klasserna (bodypump, bodybalance etc etx) som de hade på Friskvårdshuset när jag tränade där. Friskis kan vara bra men jag upplever deras kvalitet som mer skiftande.

  • Jag gillar också LesMills, men det hade dom inte på Friskvårdshuset nu, så det sket sig ändå. Jag håller tummarna för att friskispassen som jag vill gå på är bra!

 5. TACK för infon om att de inte har LesMills på Friskvårdshuset längre, kanske kan jag nu upplösa detta luftslottet om “Det perfekta gymmet”. För övrigt så är Friskis generellt sett skitbra, tränar där nu (i Stockholm). Hoppas du trivs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *